• darkblurbg

U bent uniek en dat zijn uw ogen ook. Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Wij verkopen zowel harde als zachte contactlenzen. Contactlenzen geven u de grootste vrijheid van kijken, zonder vertekeningen of beperkingen zoals bij een bril. Ook hebben wij multifocale contactlenzen in ons assortiment. Dit is een contactlens waar ook het leesprobleem wordt gecorrigeerd. Als gediplomeerd contactlensspecialist meten wij uw ogen met de beste apparatuur.  Zo krijgt u de contactlenzen die het beste bij u en uw ogen passen. Echter, niet alle type lenzen zijn geschikt voor iedereen en ook niet ieder oog is geschikt voor een contactlens. Kom gerust  eens langs voor het bekijken of het mogelijk en zinvol is om contactlenzen te gaan dragen. U heeft dan eerst een probeer mogelijkheid van een maand.

In deze periode kunt u en wij bekijken of u geschikt bent  voor het dragen van contactlenzen.

Zachte lenzen

Deze lenzen zijn zeer comfortabel te dragen, omdat ze zich goed aanpassen aan uw ogen. Dus eigenlijk praktisch geen gewenning. Daarom logisch dat dit de meest verkochte lenzen zijn. Zachte contactlenzen zijn dan ook in veel sterkten verkrijgbaar, met of zonder cilindrische sterkten. Deze lenzen hebben een snelle gewenning en zijn ideaal voor het sporten of tijdens de vakantie. Wij maken meestal gebruik van dag-/ of maandlenzen.

Voor zachte lenzen gelden een aantal regels: Draag de lenzen niet langer dan aangegeven, gebruik goede vloeistof, reinig de lenshouder goed en vul de lenshouder met nieuwe vloeistof.

Harde lenzen

Harde lenzen, ook wel vormvaste lenzen genoemd, kunnen tegenwoordig veel meer aan uw hoornvlies en oogbolling worden aangepast. Zie het als een soort maatpak voor uw ogen.

Enkele voordelen van harde lenzen:

  • scherper zicht door vormvastheid en beter maatwerk
  • meer zuurstof doorlatend, waardoor de conditie van uw ogen beter blijft
  • bepaalde oogafwijkingen zijn beter te corrigeren
  • makkelijk hanteerbaar
  • werkt bij de hogere cilinders over het algemeen beter dan een zachte lens

Enkele nadelen zijn:

  • langere gewenningsperiode nodig dan bij zachte lenzen voordat de lens comfortabel aanvoelt (meestal een aantal weken)
  • snellere irritatie bij stofdeeltjes die tussen de lens en het oog kunnen komen

Ook voor harde lenzen gelden een aantal regels: gebruik de voorgeschreven vloeistof, reinig de lenzen goed en laat ze minimaal eens per jaar controleren.

Maak een afspraak